Ads Top

KINK Album Top 1000 breekt weer luisterrecords

De KINK Album Top 1000 heeft in 2024 opnieuw records gevestigd, zo blijkt uit gegevens van Triton en het NMO Luisteronderzoek. Dit jaar steeg het totaal aantal gestreamde uren met 9% ten opzichte van de vorige editie. Bovendien steeg het aantal luisteraars volgens het NMO van 357.000 in 2023 naar 462.000 dit jaar, een stijging van 29%.

In de lijst, die tussen 8 en 20 juli te horen was op KINK, staan bands als Nirvana, Muse en Arctic Monkeys bovenaan. 'Ten' van Pearl Jam werd door de luisteraars van KINK verkozen tot het beste album ooit gemaakt.

De online-cijfers (totaal aantal gestreamde uren) zijn verzameld door Triton, en omvatten alleen Nederlandse connecties. Het is belangrijk te benadrukken dat dit cijfer betrekking heeft op apparaten, niet op individuele luisteraars. De NMO luistercijfers geven een compleet beeld van de beluistering doordat ook DAB+, digitale kabel en FM-luisteraars meegeteld worden.

KINK is in de Randstad te ontvangen op vier FM-frequenties (Utrecht FM 97.3, Noord-Holland FM 98.0 en FM 98.3 en Zuid-Holland FM 97.6) en in heel Nederland via DAB+, de digitale opvolger van FM. DAB+ is gratis in de ether te luisteren met een geschikt radiotoestel. KINK is ook te ontvangen via de digitale kabel van Ziggo (kanaal 817), KPN (kanaal 833), Odido (kanaal 1030), Delta (kanaal 876) en Caiway (kanaal 815). Daarnaast is KINK ook online te ontvangen: via de eigen app, website, op het wereldwijde TuneIn platform, op Sonos-apparatuur, alles dat online radio ontvangt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.