Ads Top

Apple Classical Top 100, de enige wekelijkse wereldwijde hitlijst voor klassieke muziek

Apple heeft vorig jaar Apple Music Classical gelanceerd, zodat ook liefhebbers van klassieke muziek op de Apple manier hun favoriete muziek kunnen streamen. Apple Music Classical bevat de grootste collectie klassieke muziek ter wereld, compleet met een geoptimaliseerde zoekfunctie en de beste geluidskwaliteit van dit moment.

Vandaag komt daar de Apple Classical Top 100 bij, een lijst met klassieke albums die wereldwijd het populairst zijn. Deze hitlijst wordt wekelijks bijgewerkt op basis van vijf informatiebronnen met gegevens uit 165 landen: Apple Music Classical-streams, Apple Music-streams, iTunes-downloads, verkochte iTunes-nummers en Shazam-tags. Hierdoor krijg je een goed beeld van wat er op het gebied van klassieke muziek gebeurt. Geen enkele andere hitlijst met klassieke muziek is op deze vijf bronnen gebaseerd, wat de Apple Classical Top 100 tot het meest complete en representatieve overzicht van allemaal maakt.

Vanaf vandaag staat er elke maandag een nieuwe Apple Classical Top 100 van Apple op het beginscherm van Apple Music Classical. Deze hitlijst is samengesteld op basis van de gegevens van vrijdag tot en met donderdag van de week ervoor.

In de allereerste Apple Classical Top 100 staat het album ‘Bach: Keyboard Concertos’ van de Chinese pianist Tianqi Du en de Academy of St Martin in the Fields onder leiding van dirigent Jonathan Bloxham op de eerste plaats.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.