Ads Top

KINK Album Top 1000 breekt online luisterrecords

De KINK Album Top 1000 heeft in 2023 nieuwe online luisterrecords gevestigd, zo blijkt uit gegevens van Triton. Dit jaar zijn de twee weken van het evenement de best beluisterde online weken van het jaar voor radiozender KINK, met records voor het totaal aantal luisteruren, het gemiddeld aantal gelijktijdige luisteraars en het aantal gestarte sessies. Bovendien is deze vierde editie van de KINK Album Top 1000 de best beluisterde online editie tot nu toe.

Het is belangrijk op te merken dat deze cijfers uitsluitend betrekking hebben op online beluistering. Ze omvatten niet het aantal luisteraars dat KINK daarnaast ontvangt via DAB+.

De tweede week van het evenement, die de finale omvatte, was de meest populaire van de twee. Er is een stijging van 9% in het gemiddeld aantal actieve streams ten opzichte van de editie van vorig jaar. Bovendien is het aantal gestarte sessies 11,5% hoger dan tijdens de vorige editie.

Vorig jaar scoorde KINK volgens het Nationaal Luister Onderzoek (NLO) een marktaandeel van 1,2% in 10+ en 1,8% in de doelgroep 20-49 in de periode juli-augustus, waar de Album Top 1000 ook deel van uitmaakte.

Deze cijfers zijn verzameld door Triton, van maandag tot zondag, 00-24 uur, en omvatten alleen Nederlandse connecties van minimaal 5 minuten tot maximaal 24 uur. De cijfers zijn verzameld in overeenstemming met de richtlijnen van het Media Rating Council (MRC) en het Interactive Advertising Bureau (IAB). Het is belangrijk om te benadrukken dat deze cijfers betrekking hebben op apparaten, niet op individuele luisteraars.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.