Ads Top

Welk team wint het AI Songfestival?

De computers van de dertien teams uit Europa en Australië hebben de afgelopen tijd flink staan ronken. Met maar één doel: de ultieme songfestivalhit maken met hulp van artificiële intelligentie.

Computerwetenschappers, coders, muzikanten en rappers trainden hun AI-systemen op het componeren van de ultieme Songfestivalhit. Het publiek kan tot en met 10 mei stemmen. Een vakkundige jury met expertise in muziek en AI oordeelt mee: hoeveel AI is gebruikt in het liedje, en is AI op een creatieve manier ingezet?

De onthulling van het beste liedje volgens het publiek en de AI-experts is op dinsdag 12 mei om 20.30 uur in een feestelijke livestream, gehost door Lieven Scheire.

De host van de avond is de Belgische comedian en nerd Lieven Scheire, die altijd al de wens had om het Eurovisie Songfestival te presenteren. De publiekspunten worden uitgedeeld door Emma Wortelboer. Namens de jury zal componist en AI-onderzoeker Vincent Koops de punten verdelen. De dertien deelnemende teams zijn erbij via een live verbinding in een digitale greenroom. Verwacht Songfestival meets wetenschap, glitters en code!

AI Songfestival livestream: dinsdag 12 mei, 20.30 - 21.00 uur, YouTube.com/vpro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.