Ads Top

Apple lanceert muziekmemo

Apple breidt zijn serie iOS-muziekapps uit. Met de nieuwe Muziekmemo’s-app kunnen muzikanten en songwriters heel eenvoudig op hun iPhone al hun invallen vastleggen en uitwerken. En de update voor GarageBand voor iOS introduceert een aantal nieuwe functies, zoals Live Loops, waarmee iedereen met een iPhone of iPad muziek van dj-kwaliteit kan maken.

De nieuwe Muziekmemo’s-app is geïnspireerd op Dictafoon en voegt daar functies aan toe die speciaal voor songwriters en muzikanten zijn ontworpen. Met Muziekmemo’s kun je via de ingebouwde microfoon in iPhone ieder muziekinstrument opnemen in een hoogwaardige, ongecomprimeerde structuur. Vervolgens kun je tags, een naam en een beoordeling toevoegen en zo je eigen ideeënbibliotheek opbouwen.

De app analyseert het tempo en de akkoorden van opnamen van een akoestische gitaar of piano en voegt daar direct een drum- en baspartij aan toe. Het resultaat  is een virtuele band die je zo kunt instellen dat hij perfect bij jouw nummer past. Muziekmemo’s kan zelfs een eenvoudige notatie van de gespeelde akkoorden vastleggen. Met iCloud zijn je Muziekmemo’s direct beschikbaar op al je Apple apparaten, zodat je ze verder kunt bewerken in GarageBand of Logic Pro X. Muzikanten kunnen hun ideeën eenvoudig per e-mail versturen of delen met hun fans via Apple Music Connect.


Nieuw in GarageBand 2.1 is Live Loops, een totaal nieuwe en intuïtieve manier om muziek te maken. Live Loops is geïnspireerd op dj-controllers en drumcomputers en is eenvoudig in gebruik: om loops met instrumenten en samples toe te voegen, tik je gewoon op de cellen en kolommen in het overzichtelijke raster. De loops kunnen live worden afgespeeld, gearrangeerd en geremixt, en GarageBand zorgt er automatisch voor dat de beats perfect in de maat blijven.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.