Ads Top

Compact Hi-Res audiosysteem met dubbele versterkers

Sony introduceert de CAS-1, een compact audiosysteem met dubbele versterkers. De geavanceerde verbindingsmogelijkheden bieden volgens het Japanse bedrijf streaming in de allerhoogste audiokwaliteit via Bluetooth en NFC.

Het systeem bestaat uit drie componenten: een audiosysteem en twee aparte luidsprekers. CAS-1 speelt muziek af met een geluidskwaliteit die beter is dan dat van een cd en biedt ondersteuning voor Hi-Res audio. Dit biedt maximale kwaliteit van 24 bit/192 kHz in zowel DSD 2.8 MHz (geconverteerd naar PCM) als PCM-indeling, waaronder FLAC-, WAV- en AIFF-bestanden. De DSEE HX-technologie van Sony wordt gebruikt voor het upscalen van gecomprimeerde audiobestanden zoals MP3 naar nagenoeg Hi-Res audio-kwaliteit, voor een volle geluidsweergave.

De CAS-1 heeft twee onafhankelijke versterkers die afgestemd zijn voor gebruik met hoogwaardige hoofdtelefoons of luidsprekers. De hoofdtelefoonversterker wordt ook gebruikt in andere Hi-Res audio-modellen van Sony, waaronder de Sony DAC HAP-Z1ES. Dankzij deze componenten kan het hifi-systeem, ongeacht de audiobron, een krachtig en nauwkeurig geluid produceren en tegelijkertijd weerstand en ruis elimineren. De integratie van de S-Master HX High-Resolution audio-versterker voor de luidsprekers, zorgt voor een verdere verbetering van de geluidskwaliteit door het verminderen van vervorming en ruis.

Er zijn diverse aansluitmogelijkheden mogelijk: een smartphone of tablet kan draadloos via de SongPal-app van Sony verbinding maken met CAS-1 en muziek streamen naar het hifi-systeem.

De CAS-1 is verkrijgbaar vanaf oktober en heeft een consumentenadviesprijs van 850 euro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.