Ads Top

Nederlandse componist verkoopt 2 miljoen songs

Muziek voor onder zelfgemaakte YouTube filmpje, bedrijfswebsite, independent film of muziek voor je presentatie: veel creatievelingen gebruiken muziek ter ondersteuning van het product. Muziek mag echter niet zomaar worden gebruikt zonder toestemming van de platenmaatschappij. Dit zorgt vaak achteraf voor vervelende situaties.

Steeds meer mensen gebruiken beschermde muziek voor creatief gebruik. Dit komt mede omdat men steeds vaker zelf aan het monteren, produceren en creëren is. Veel van deze producties worden ondersteund door muziek. Tijdens het maken van de productie wordt er een bijpassend muziekje gezocht die de productie moet ondersteunen. Vaak wordt er dan een liedje uit de top 40 gebruikt die dan zonder toestemming onder de productie wordt geplaatst. Het eindproduct wordt geplaatst op YouTube Het levert tienduizenden YouTube views op, maar ineens is het filmpje weggehaald door YouTube vanwege een claim van de platenmaatschappij

Royalty Free Music is muziek die wél gebruikt mag worden zonder toestemming van een platenmaatschappij. Deze muziek is normaliter erg duur en niet te betalen voor ZZP-ers en freelancers. Componist Kees Rietdijk (bekend onder artiestennaam Jassana Time) en zijn uitgeverij Free Music Publishing bedachten een oplossing: betaalbare Royalty Free Music. Het idee om goedkope rechtenvrij muziek op de markt te brengen is een doorslaand succes: Rietdijk verkocht al meer dan 2 miljoen songs.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.