Ads Top

Spotify: Liedjes bijna twee keer zo veel beluisterd op dag van concert

Nummers van artiesten worden in sommige gevallen bijna twee keer zo vaak beluisterd op dagen dat een concert plaatsvindt. Dat blijkt uit data van muziekservice Spotify. Roger Waters, Wu-Tang Clan, Robbie Williams en Gerard Joling, die allen de afgelopen maanden een concert hebben gegeven in Nederland, kunnen op en rondom de concertdata rekenen op meer populariteit op de muziekstreamingservice dan reguliere dagen.

Gerard Joling mag rekenen op meer populariteit rondom zijn concertdata. Joling, die op 11 en 12 oktober optrad voor een uitverkochte zaal in de Ziggo Dome in Amsterdam, zag een piek in aantal streams op Spotify. op 12 oktober lag het aantal beluisterde nummers van de zanger 61% hoger dan op reguliere dagen.
Will Hope, verantwoordelijk voor de relaties met labels bij Spotify, heeft hier wel een verklaring voor: “Het enthousiasme van fans in aanloop naar een concert zorgt voor een enorme toename in streams rond de dag van het optreden. Uiteindelijk wil je toch alle nummers mee kunnen zingen als het eenmaal zo ver is. Ook de dagen na het concert genieten de fans graag nog even na van het optreden.”
Ook buitenlandse artiesten die in Nederland optreden kunnen rekenen op meer Nederlandse luisteraars op Spotify. Zo stijgt het aantal streams van Robbie Williams met ruim 72% op de dag van het concert dat hij gaf in de Amsterdam ArenA, in juli dit jaar. Wu-Tang Clan werd op de dag van hun optreden in 013 in Tilburg in augustus 116% vaker gestreamd dan enkele dagen daarvoor. Met een stijging van 96% haalt ook Roger Waters bijna het dubbele aantal streams van een gemiddelde dag.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.