Ads Top

NPO schakelt DAB kanalen over naar DAB+

Vandaag schakelt de NPO de radiozenders die nu te ontvangen zijn via DAB over naar DAB+. Vanaf dat moment zijn de radiostations van de publieke omroep te ontvangen via Digital Radio+ in de Randstad, Brabant en Gelderland. Vanaf medio januari zijn alle landelijke publieke radiostations in heel Nederland te ontvangen.
De commerciële radiostations en de publieke radiostations met een landelijke etherfrequentie werken samen aan Digital Radio+;  de digitale optie van etherradio via DAB+. Het biedt gratis beschikbare radio van hoge kwaliteit, vanaf januari overal te ontvangen in Nederland met veel meer keuze aan zenders.
Het luisteren naar Digital Radio+ verlangt een speciale ontvanger. De verwachting is dat luisteraars in de toekomst bij aanschaf van een radio kiezen voor een DAB+ ontvanger. De radiostations blijven de komende jaren ook te beluisteren via de FM.
Zenders van de Nederlandse Publieke Omroep: Radio 1, Radio 2, 3FM, Radio 4, Radio 5, Radio 6 Soul & Jazz, FunX, 24Nieuws en Top 2000.



Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.