Ads Top

HCC: bevorder digitale distributiemethoden

HCC is tegen het plan van staatssecretaris Fred Teeven van Justitie om een downloadverbod in Nederland te introduceren. De vereniging van computergebruikers deelt de mening dat auteursrechten moeten worden beschermd maar vindt tevens dat de overheid de ontwikkeling van digitale distributiemethoden moet bevorderen.
Afgelopen maandag maakte staatssecretaris Teeven bekend dat het downloaden van auteursrechtelijk materiaal onrechtmatig wordt om zo artiesten beter te beschermen. Ook HCC vindt het belangrijk dat artiesten een eerlijke beloning ontvangen voor hun diensten, maar de vereniging kan zich niet vinden in de strengere regels rondom downloaden. Daarom pleit HCC voor nieuwe digitale distributiemethoden die laagdrempelig zijn en tevens de auteursrechten beschermen. HCC draagt hier graag aan bij.
Innovatie op het gebied van digitale distributiemethoden is essentieel, zo vindt HCC. De overheid moet, samen met de entertainmentindustrie en consumentenbelangenorganisaties, bekijken hoe een model kan worden ontwikkeld waar zowel de artiest als de consument baat bij heeft. De entertainmentindustrie speelt nog onvoldoende in op de nieuwe mogelijkheden van internet. Dat is een gemiste kans, zegt HCC, want internet biedt artiesten juist een platform waarvan ze veel profijt kunnen hebben. HCC is bereid haar kennis op dit vlak ter beschikking te stellen.
De ontwikkeling van transparante digitale distributiemethoden levert een win-winsituatie op, vindt HCC. Het zorgt ervoor dat de consument op een laagdrempelige en onbezorgde manier van internet gebruik kan blijven maken en de artiest dat krijgt waar hij recht op heeft.
HCC vindt bovendien dat het voorstel van Teeven voorbij gaat aan het onderscheid dat gemaakt wordt in de Auteurswet, tussen categorieën originelen die wel en niet legaal voor privégebruik gekopieerd mogen worden. Daardoor kan er ook sprake zijn van onterechte strafbaarstelling van personen, wanneer die hun internetverbinding benutten voor legale downloads.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.