Ads Top

Luisterboeken zijn populair in bed


Luisterboeken zijn geliefd in bed. Veel mensen luisteren voor het slapen gaan nog even naar een hoofdstuk uit een luisterboek. Dat blijkt uit onderzoek door Luisterrijk, dé downloadshop voor luisterboeken.
Het onderzoek werd gedaan ter gelegenheid van de vijfde Week van het Luisterboek, die vandaag van start gaat. Gedurende deze week staat het luisterboek centraal in boekhandels, bibliotheken en webwinkels.
Ook werd onderzocht waar consumenten op letten alvorens een luisterboek aan te schaffen. Uiteraard moet het onderwerp boeiend zijn (74,2 procent), maar ook een goede voorleesstem wordt als bijzonder belangrijk ervaren. 68 procent gaf aan goed op dit onderdeel te letten. Steeds vaker zijn het professionele stemacteurs die de luisterboeken inlezen. Voorbeelden zijn Sander de Heer die de bestseller De Vliegeraar voorleest. Aart Staartjes las onlangs Gekaapt! van Thea Beckman in en Daan Schuurmans las De oesters van Nam Kee van Kees van Beijnum in als luisterboek.
De recessie heeft beperkt invloed op het koopgedrag. Een ruime meerderheid van 60,6 procent zegt niet minder luisterboeken te kopen door de recessie. Daarboven zegt 23,4 procent op dit moment liever voor een download te kiezen, omdat de aanschaf van de CD met het luisterboek duurder is. De legale downloads bij Luisterrijk zijn tot 25 procent voordeliger. Een meerderheid van de respondenten verwacht de komende jaren meer luisterboeken te zullen gaan downloaden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.