Ads Top

Beeld en Geluid omarmt 40 jaar Pinkpop


Pinkpop leeft als nooit tevoren, het beroemdste popfestival van Nederland beleeft dit jaar haar 40ste editie. Beeld en Geluid, 3FM en NPS/VARA/VPRO hebben gekozen voor een integrale aanpak van het jubileum ‘40 jaar Pinkpop’. Centraal staat de volledige digitale ontsluiting en documentatie van zowel Pinkpop live concertregistraties als Pinkpop beeldmateriaal uit de archieven van Beeld en Geluid.
Voorafgaand aan het festivalweekend zelf, worden op radio en televisie diverse programma’s uitgezonden waarin de rijke Pinkpophistorie, uit de archieven van Beeld en Geluid, voorbij komt.
3FM trapt op 21 mei af: luisteraars kunnen dan ‘on request’ Pinkpop concertregistraties van de afgelopen 39 edities beluisteren. De NPS volgt op 25 mei met een feestelijk televisieprogramma, waarin de zoektocht naar hét Pinkpopmoment centraal staat. Parallel aan TV en radio is vanaf 12 mei op 3FM.nl een stemmodule actief met de Top 100 Pinkpop beeldfragmenten. De Top 10 van deze meest legendarische fragmenten wordt tijdens Pinkpop, op 1 juni, uitgezonden op Nederland 2, 3FM en via de schermen op het Pinkpop-terrein.
Vanaf maandag 25 mei is de Beeld en Geluid widget een week lang gevuld met unieke beelden uit 39 jaar Pinkpop lief en leed. Er is dan iedere dag een Pinkpopfragment van ongeveer één minuut met beschrijving te zien.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.