Ads Top

Terneuzen wil Mp3 verbod


Het Terneuzense gemeenteraadslid Giel van Boom (TOP/Gemeentebelangen) wil een verbod op Mp3-spelers en iPods in het verkeer. Van Boom vindt dat dit soort 'prestigespeeltjes' de verkeersveiligheid in gevaar brengen. Overtreders zouden moeten meelopen met gastlessen van Veilig Verkeer Nederland of zich moeten inzetten voor preventiebureau 4 You.

1 opmerking:

Unknown zei

Ik las dit in de krant, ik heb die gast gelijk gegoogled.
Ik citeer:
"(...)Van Boom ergert zich groen en geel aan het omgevingsgeluid dat de muziekspelers produceren(,,Dit is vaak vergelijkbaar met een startend verkeersvliegtuig"). Hij vindt het zelfs misdadig. ,,Deze mensen worden niet alleen met enorme kosten opgezadeld voor hoortoestellen, ze brengen ook de andere verkeersdeelnemers in gevaar. Harde muziek zorgt ervoor dat ze waarschuwingssignalen van politie, ambulance en brandweer niet horen.(...)"

1. omgevingsgeluid:
Dit wordt alleen door "aso's"(zo noem ik ze maar even, als ik het niet doe, doet mijheer Van Boom het wel) gedaan: Ze zetten hun muziek op de allerhardste stand, worden er doof van, en vallen er mensen mee lastig. Ik zie dit zelf vaak terug bij mensen die hardcore luisteren (is te begrijpen, bass moet je namelijk niet horen maar voelen natuurlijk, maar 't enige dat je voelt zijn je oorlelletjes die meetrillen) en alto's (is ook te begrijpen, die mensen leven toch in hun eigen wereld, ze geven dan ook niets om een ander. Ik vindt dus dat mp3 spelers in het verkeer niet om deze reden verboden zou moeten worden, omdat iedereen zo over 1 kam wordt geschoren.
2. "Harde muziek zorgt ervoor dat ze waarschuwingssignalen van politie, ambulance en brandweer niet horen."
Jazeker, harde muziek zorgt daar voor, maar dan gaat het om de hulpdiensten die ongeveer 1 km van je verwijderd zijn, díe hoor je niet. Als er een ambulance, politieauto of brandweerwagen achter je rijdt en je hebt muziek op hoor je die sirene er echt nog wel doorheen, tenzij je in een auto zit, en dan heb je je spiegels nog.
Meer argumenten staan er niet in dat stukje, ik hoop dat hij meer en betere argumenten heeft want hiermee pak je een kleine groep mensen.

Mogelijk gemaakt door Blogger.